Жените бунтарки са влюбени в Scandal от Jean Paul Gaultier

Жан Пол Готие е един от най-провокативните дизайнери във висшата мода. Ексцентричните му произведения са любими на звездите. Негови облекла често се използват за сценични тоалети, както и за филмови продукции. Дизайнерски творби на Jean Paul Gaultier носят Мадона, Милен Фармър, Кайли Миноуг и много други. Моделите на Готие са включени във филми на Педро Алмодовар, Люк Бесон и Жан-Пиер Жьоне, а работата му е отличена с две номинации за "Сезар".

Впечатляващи са и парфюмите на Jean Paul Gaultier

Първото ухание на френския бранд е представено през 1993 година. Това е цветно-ориенталският парфюм Classique, последван две години по-късно от забележителния мъжки аромат Jean Paul Gaultier Le Male, който е един от най-продаваните от марката и до днес. Около 150 са парфюмите, разработени за Jean Paul Gaultier през изминалите 30 години от някои от най-именитите майстори в уханния бранш. Аромати за Jean Paul Gaultier проектират Франсис Куркджиян, Жак Кавалие, Дафне Буги, Фабрис Пелегрин, Стив ДеМеркадо, Натали Грасия-Кето, Куентин Биш, Оливие Кресп, Аник Менардо, Соня Констант, Кристоф Рейно, Орелиен Гишар, Хамид Мерати-Кашани и Ане Айо.

През 2017 година Jean Paul Gaultier представя парфюма-сензация Scandal

Уханието е разработено от доказаните парфюмеристи Дафне Бугей, Фабрис Пелегрин и Кристоф Рейно. Scandal се причислява към семейството на шипрово-цветните парфюми. Топлата чувственост на аромата го прави особено подходящ за есенно-зимните месеци. Начало на уханието поставят лъчезарните цитрусови нотки мандарина и червен портокал. Сърцевината завладява със сладостта на праскова и мед, съчетани с нежни флорални акценти гардения, жасмин и портокалов цвят. Базата, формирана от пчелен восък, карамел, пачули и женско биле, допълва цялостното внушение на аромата. Scandal е първият парфюм, който Jean Paul Gaultier представя в партньорство с PUIG.

Scandal е допълнен със забележителен флакон и представен с провокативна рекламна кампания

Розовият цвят на парфюма съответства на чувствения характер на уханието. Той е подчертан и с впечатляващата и закачлива запушалка на парфюмния флакон, изработена под формата на елегантни дамски крака, обути в главозамайващи обувки на висок ток. Рекламният клип показва жената Scandal, която умее да е еднакво завладяваща и самоуверена, както в деловото си ежедневие, така и когато се забавлява. За лице на парфюма, от Jean Paul Gaultier избират модела Ванеса Аксенте. В клипа тя е показана как от нощния клуб без забавяне се впуска в напрегнатото си ежедневие на дипломат, като сменя единствено тоалета. Парфюмът обаче е един и същ - любимият Scandal - уханието, което привлича внимание и провокира. Ароматът напълно отговаря на поставената от Jean Paul Gaultier цел - да е „пикантен, празничен, секси и забавен“. Scandal определено притежава ухание, което руши стереотипи и клишета, това е аромат, който ще ви разтърси и ще ви обърне "нагоре с краката".

През 2021-ва мъжете също получават своя Scandal от Jean Paul Gaultier

Лансиран е четири години след дръзкия и категоричен успех на дамския Scandal. Мъжкият аромат е дело на Куентин Биш, Кристоф Рейно и Натали Грасия-Чето. В уханната композиция са преплетени свежата жизненост на мандарина и градински чай с обгръщащата топлина и сладост на карамел и боб Тонка, озарени с финален акцент от ветивер. Парфюмният флакон, увенчан с корона, е още един знак, че ароматът на Scandal за мъже, представен от Jean Paul Gaultier, е създаден за победители. 

Категоричният успех на парфюмите от серията Scandal се дължи на тяхната завладяваща самоувереност и провокативност. Те са създадени за всички, които обичат да се отличават, да блестят и да бъдат забелязвани.