Защо Москва е задължителна част от списъка на пътешественика

Руската столица е сред топ дестинациите на редица пътешественици. Онези, които са я посетили мечтая да се върнат, а онези, които никога не са била там, копнеят да я видят. Да се потопиш в атмосферата на Москва не е трудно, защото буквално отвсякъде виждаш величие, каквото други европейски градове не притежават.

Екскурзиите до Москва стават все по-достъпни с годините. Тур операторите организират пътувания до там, като програмите им са богати на забележителности, които са задължителни.

Москва омайва и е красива целогодишно. През зимата Червеният площад е впечатляващ и е гледка, която не може дълго време да напусне съзнанието. Разбира се, студът в Русия не е за пренебрегване. Лятото е много по-подходящо да отидем на екскурзия до Москва. Средната температура през август е около 25 градуса в най-слънчевите дни. Това обаче не пречи на московчани да се радват на късите панталонки и тениските. Именно през летните месеци в града има най-много туристи, а тези които се връщат по 9-10 пъти са истински влюбени в руската столица.

Такива заклети пътешественици съвсем не са рядкост. Точно обратното, те се срещат често и всеки, които поне веднъж в живота си е бил на екскурзия в Москва знае защо. Величието на Кремъл е несравнимо в други дворци по света. Богатството на Третяковская галерия е достойно да се нареди до това на Лувъра, разходката по река Москва е не по-малко вълнуваща от тази по Темза. За любителите на Космоса в Москва се намира Музеят на космонавтиката, чийто единствен аналог в света е до мемориала на Линкълн във Вашингтон.

Освен изобилие от културни забележителности руската столица спира дъха и с вкусната храна, която предлага. Националното ястие – борш – е задължителна част от менюто на всеки традиционен ресторант. Съветваме ви да отделите малко време от своята екскурзия в Москва и да се потопите в националния бит и кухня на Русия. Няма да сбъркате също така ако пробвате руски сладолед - морожоное. От другите национални ястия си заслужава да опитате руските колбаси, истински приготвен на място кефир, сальодка, руските шоколадови бонбони с плод като слива и разбира се големия асортимент от различно приготвени морски деликатеси и вкусен хайвер. Само не питайте за известната у нас руска салата. Ще узнаете, че тя не е руска и е напълно непозната. Ако ще правите гастро туризъм, това са най-бързите съвети, които може да ви дадем по време на вашата екскурзия в Москва.

Едно от най-красивите неща, които рано или късно ще видите е метрото в Москва. Всяка станция е произведение на изкуството, а такива като „Комсомолская“ са същински шедьоври.

Не една и две са причините да се посети този магичен град. Той предлага забавления за пътешественици от всички възрасти. Отдайте им се като потърсите още тази пролет своята екскурзия до Москва!

Източник на информацията: https://www.onextour.bg/tour/opoznaj-rusiya-sankt-peterburg-i-moskva-s-polet-ot-sofiya