Трайноста на парфюма и неговото ползване

За колко време ще ти стигне един парфюм зависи пряко от това колко често се пръскаш с него на ден и какъв е обема му. Редица изследвания показаха, че с един флакон от 50 мл може да се пръсне средно 750 пъти, като това разбира се зависи до някаква степен от натиска приложен върху пулверизатора, вискозитета на самият парфюм и температурата при която се съхранява.

Но за по-лесно приемаме усреднената стойност от 750 пръсвания с един флакон от 50 мл при нормални условия.

Калкулаторът смятащ колко време може да ви служи един парфюм може да откриете в Интернет

Ако не обичате да си губите времето със сложни математични формули както мен можете да използвате Калкулаторът за продължителност и много бързо да видите в зависимост от вашите лични нужди и навици за колко време ще ви стигне парфюмът. С него можете също така да изчислите и след колко време ще трябва да си купите нов парфюм.

А знаете ли от какви други фактори зависи колко време ще ползвате един аромат?

На първо време това е неговата трайност – с по-трайните и наситени парфюми ВИ се налага да се  пръскате много по-рядко, дори и едно пръсване от тях би ви свършило много добра работа ако имате нормална кожа.

Атмосферните условия - ако времето е топло или дори горещо трайността на парфюма експоненциално намалява, докато при студено време трайността се увеличава

Начинът и местата където нанасяте парфюмът -  много хора смятат че колкото повече се пръскат (безразборно) толкова по дълго време ще ухаят… И са прави, но до някъде. Най-добрият начин да увеличите трайността на парфюма си е като го нанесете на местата с силен кръвоток където кожата Ви е по-тънка, това са местата като врата, китките, зад колената и ушите Ви. Естествено повечето хора се пръскат по гърдите, шията и косата, понеже това са местата които най-често са открити и иман взаимодействие с околните хора. По този начин аромата се разпростира като невидима аура около нас.

Видът на вашата кожа – колкото по-мазна е кожата ви толкова по-трайни ще са парфюмите върху вас, но и толкова повече ще се изменя аромата им!

Как третирате кожата си - трайността на парфюма се определя и от начина и препаратите с които третирате кожата си, тук вариациите могат да бъдат безкрайни

Ползвате ли друга козметика? - ако използвате лосион за тяло и го нанесете преди да се напръскате с парфюма си ще усетите увеличена трайност на вашият парфюм!

Надявам се всичко това да ви е помогнало поне малко, ако се сетя нещо друго ще допълвам.