Размерът има ли значение, отговарят Cleopatra

Големината на мъжкото достойнство има значение, но само в определени случаи. Учените са доказали, че с помощта на по-голям член, е по-вероятно да доведете половинката Ви до оргазъм. Това се дължи на анатомичните особености, тъй като по време на секс се засяга не само вагината, но и шийката на матката. Но в същото време световната статистика твърди, че има националности, чиито дължини на пениса са средни по размер, но в същото време според нежния пол, те са най-добрите любовници.

Внимание към този въпрос се свързва повече с преобладаващите стереотипи. Още през Средновековието на мъжете е препоръчано да слагат камъчета под препуциума, за да помогнат за разтягане и удължаване на органа. Смятало се, че колкото по-дълъг е пенисът, толкова по-смел и силен е мъжът. Повече по темата ще научите от експерти в областта - Секс Магазин Cleopatra.

Мнението на учените

Проучване на калифорнийските сексолози през 2012 г. показва, че дължината на мъжкия полов член влияе върху удовлетворението на дамите. Във влагалището има много рецептори, които реагират на механично налягане и са отговорни за така наречения „вагинален оргазъм“. Дебелите пениси действат по-силно върху клитора, което увеличава удоволствието от секса. Но член, който е твърде дълъг, може да причини и болка.

По време на експеримента на жените е предложено да изберат два варианта на пениси от различни размери, единия вариант - с който жените биха предпочели да водят брачен живот, а другия - за забавление за една нощ.

Резултатите са следните:
- за семейния живот жените предпочитат средна дължина от 13-14 см. (размер, посочен по време на ерекция);
- за еднократен контакт - от 16 см. нагоре.

Учените установяват, че големината е важна само в изключителни случаи и за по-малък брой жени, така че прекомерното желание за уголемяване на пениса при мъжете често е неразумно.

Скорошно проучване на шотландски учени, публикувано в списанието Journal of Sexual Medicine, твърди, че големината има значение. По време на експеримента са интервюирани 323 жени и се оказа, че повече, които имат контакт с мъже, които имат голям член, достигат оргазъм по-често.

Учените обясняват това явление с факта, че голям генитален орган засяга рецепторите не само на влагалището, но и на шийката на матката. Поради това, усещането по време на секс е много по-силно.

Британските сексолози публикуват друг експеримент във вестника „Дейли мейл“, в който се посочва, че големите пениси водят до вагинален оргазъм, но той не работи при всички жени.

Мнението на нежния пол

Като част от същото шотландско проучване са получени статистически данни за предпочитанията на жените:
- за 60% размерът няма значение, защото те избират мъж за себе си според други критерии (ум, социален статус, чувство за хумор, външен вид и т.н.);
-за 34% размерът трябва да е по-голям от средния или да е голям;
- 6% харесват малки пениси.

Всъщност, по-често жените получават оргазъм по време на сексуален контакт с мъже, които имат голямо мъжко достойнство. Но въпреки това повечето са съгласни, че размерът не е най-важното.

Статистиката, обхванала целия свят показва, че италианците, бразилците и испанците са смятани за най-добрите любовници (анкетирани са около 15 хиляди жени). Това още веднъж потвърждава факта, че размерът няма особена роля, тъй като средните стойности на дължината на пениса при представители на тези националности са далеч от водещите. Но африканците, чиито статистически мъжки органи са най-големите в света, дори не се доближават до титлата “най-добри любовници”.

Ако сте сигурни, че трябва да увеличите пениса си с помощта на различни пенис удължители, не бързайте. По-добре прочетете съвети и мнения за това олко реалистично е това и как безопасно да получите желаните резултати.