4 причини да изненадате с дървени играчки децата по Коледа

Децата са толкова интуитивни, че винаги насочват вниманието си към играчките от естествени материали или предпочитат предметите от бита.

Възрастните често изпадат в еуфория, когато наблюдават децата си, осъзнавайки, че имат много да научат от тяхното отношение, навици и умения. Макар и толкова незрели, способността им да се радват на всеки миг и да са така силно свързани с природата, е показателна за тяхната интуитивност. Децата са толкова мъдри, че винаги фокусират вниманието си към вещите от естествени материали или предпочитат да играят с предметите от бита. Никой не би оспорил, че има нещо специално в онова усещане да държиш в ръцете си продукт, изработен от дърво.

Ето защо интересът към любимите дървени играчки не стихва и те винаги са актуални, което ги превръща в един от най-добрите подаръци за децата по Коледа.

Следните причини ще ви убедят окончателно в това:

Възобновяем ресурс

Грижите ли се за околната среда? А разказвате ли на децата си, че това е важно и искате да им давате пример? Е, купувайки дървени играчки, вие определено полагате усилия в тази посока.

Пластмасовите, макар и част ежедневието на малките, не са толкова екосъобразни, докато дървените са от възобновяем ресурс и подлежат на разграждане. Все пак имайте предвид да проверявате с каква боя са покрити, ако е използвана такава при производството им.

Подпомагат концентрацията

Когато децата са заобиколени от среда, в която доминират натуралните елементи, те успяват да се концентрират много по-добре. Изкуствената светлина, металните предмети и множеството имитации на природни материали не подпомагат достатъчно креативността и ограничават възможностите за задълбочаване в дадена посока или действие. Дървото успокоява и стимулира всички сетива, както когато се намираме на разходка в парка.

Дълготраен живот

Играчките срещат всякакви предизвикателства – те са хвърляни, блъскани, дърпани, но ако са от дървен материал, това ги прави достатъчно устойчиви във времето. Те биха могли да устоят на почти всичко и дори да останат за спомен за следващото поколение. Дългосрочна инвестиция и индивидуален чар, без да са застрашени от непрекъснати неизправности – ето колко вярно могат да служат на децата ни играчките от дърво.

Развиват комуникацията

Това не са електронни джаджи, които да изземват функцията на малките при опит за общуване и усвояване на различни способности. Чрез забавленията, създадени от естествени материали, децата се чувстват насърчени да общуват по между си или със своите въображаеми приятели.

Същевременно те са напълно безопасни и щадящи към здравето на вашите наследници, а относно образователните им качества може да се уверите на сайта Guga.bg и да изберете подходящи подаръци за настъпващите празници.

Дървени играчки