Как да определите типа дреха, според формата на тялото си

Правилното определение за тялото ще ви помогне да създадете правилна пропорция в избора на дрехи и прикриване на недостатъците. Така ще може да изберете дрехата, която да подчертава перфектно силуета. Ето как да се научите да идентифицирате своя тип тяло и да изберете тайните на добрия вкус.

Природата създава човешката фигура като архитектура, със своите индивидуални характеристики, форми и силуети. Въз основа на това, което трябва да изберете- вида на дрехите, които акцентират линиите на тялото и да се попълни гардероба с тези неща, които ще седят перфектно.

Основната мярка за форми в изграждане на жените никога не е една и съща. Дизайнерите идентифицират шест форми на тялото: A, B, C – за кльощави жени и средната пълнотата C, D, E.

Тип А: ширината на раменете и бедрата в долната част на торса, бюст среден или малък размер, тесен гръден кош.

Тип B: бедрата и раменете са с еднакъв размер, но талията има ясен контур, бюст среден или натруфен, закръглени бедра.

Тип C: ширината на бедрата е по-голяма или почти равна широчината на раменете с голям бюст. За жени с пълна фигура действа друга категория G, D, Е, където D отговаря на A, D идентична с В, Е.

Как да определите типа и формата, по отношение на съществени основания?

Съществува един вид форма на тялото, според окото, които по принцип повтаря по-горе споменатите мерки, но е по-достъпен и популярен сред местната мода. Нека накратко разгледаме водещите форми:

„Круша“ – собственичките на такива имат тесен гръден кош, с малък или среден бюст, липсата на мазнини в областта на талията и корема, бедрата има стръмни завои.

„Пясъчен часовник“ – този тип могат да бъдат с едни и същи пропорции гърди и бедрата и с изразена талия. Жените с тези параметри имат идеални форми. На тях подхождат всякакви модели рокли.

„Правоъгълник“ – при тях е изразена липсата равни пропорции на раменете, гърдите и бедрата, един вид набита фигура.

„Триъгълник“ – представителките на тази форма имат широки рамене и плосък бюст, липсва изразена талия и ханш. Практически всички момичета спортисти имат тази фигура.

„Ябълка“ – жените с форма на тяло тип ябълка се отнасят към формата на мъжете, но има случаи, когато тази формае привилегия за една жена. Като правило, това тяло се характеризира с плоски задни части и гърдите, но силно изпъкнал корем, в която област се натрупва излишна мазнина.

За да определите кой тип тяло е вашия поставете си бански костюм, възможно най-тесен, застанете пред огледалото и внимателно разгледате телосложението си. Открийте признаци на описанията по-горе. Ако повечето клонят към „обща основа“, те ще бъдат параметри за вашето тяло и според тях трябва да изберете своите дрехи.