Как да бъдете неотразими с облеклото си във всяка възраст

Днес дамите разполагат с богата гама от процедури, които могат да спрат времето или да възстановят щетите нанесени от него. Благодарение на технологиите и стремежът на хората за усъвършенстване, живеем във време на благодатни възможности.

Днес жените над 40 все по–често предизвикват удивените погледи на околните, които често дори не предполагат за тяхната възраст. Наред обаче с грижата за кожата и състоянието на организма като цяло, облеклото е другата важна стъпка, за да се чувствате и изглеждате добре.

Дамски дрехи за неотразимата жена

Тя знае кога и какво да подбере! Чудесно разпределя бюджета си и е наясно, че богатият гардероб може да донесе само положителни дивиденти. Никога няма да сбърка нужния дрес код. Предвиждайки няколко хода напред в ежедневието, тя винаги успява да зашемети със своя чар всички около себе си. Познава мястото на всеки един аксесоар и знае кога да се лиши от последния. Жестовете и движенията са точни и премерени, а когато пожелае може да бъде ослепителна, като принцеса. Нежността й отива. Това е тя – неотразимата жена!

Младостта може да е еднакво опияняваща, както на 17, така и в напреднала възраст. Не се контролирайте изцяло от нея, но подбирайте гардероба си умерено. Тя се определя от начина, по който се чувствате и изглеждате, а не от реалните години. Стилът се изгражда с времето и някои нюанси от него могат да се превърнат във ваша запазена марка. Когато решите да се възползвате от предимствата на екстравагантни и отличаващи се тоалети, винаги ще бъдете в състояние да натрупате още положителни точки.

Значението на дрехите за женската психика

Само една жена е в състояние да разбере необузданата паника пред неизбежния момент. Чака я важна среща (делова, любовна, приятелска) и се оказва, че не можете да откриете онова съчетание от дрехи, което чудодейно вдъхва самочувствие и кураж. Изразът „нямам какво да облека“, гледайки препълнения гардероб, може и да не е празнословен. Подобен мит е в състояние да изведе извън релси и по–стабилните от нас.

Как да го предотвратим?

Богатата колекция от одежди не е повод да спрете да се снабдявате с такива, но е добре да го правите предвидливо. Първо сложете всичко в ред. Отделете си по–дълго време необезпокоявани. Сипете си чаша мартини и пуснете зареждаща музика. Пренаредете всичко. Пробвайте! Вероятно чудесно знаете точно как ви стои всяка дреха, но току виж са ви хрумнали нови комбинации, които са далеч по-сполучливи и от предишните.

Това е най–успешният метод за установяване на липсите. Ако се окаже, че имате няколко шарени поли с жълти мотиви, може би се нуждаете от едноцветна жилетка в точния нюанс. Наличието на черни панталони и дънки е предпоставка да развеселите връхните дрехи. Отбележете си внимателно и последователно какво би добре дошло за комбиниране с повече от една дреха от вече наличните и не се колебайте да си го набавите. С колкото повече неща можете да съчетаете всяка нова покупка, толкова по–успешна е била тя.

Не издребнявайте по отношение на аксесоарите, дамските чанти и обувките: 2-3 чифта няма как да са достатъчни. Разнообразието се предопределя не само от комбинирането на цветовете, но и от поводите. Няма как една обувка да е твърде официална. Винаги ще й намерите приложение. Размерът на чантите задължително трябва да варира. Всяка една от тях ще си намери мястото.

Направете си частно ревю у дома и смело на шопинг! Това е гарантиран начин за изключително настроение и високо самочувствие.