Морски СПА круизи за красота

Едва ли има по-добро място за релаксиращи процедури от круизния лайнер. До този извод са стигнали хилядите туристи, заминаващи на СПА круизи. Корабите, построени в последните години са оборудвани с всичко необходимо за обгрижване на тялото и душата. Като се започне от басейните по палубите и се стигне до специално проектираните СПА центрове, предлагащи безброй оздравителни процедури, всичко е подготвено за да задоволи всички нужди на пасажерите.

Хубавото на морските пътешествия е, че човек може да посети много екзотични места, а след като се върне на кораба, да се отпусне в СПА комплексите със специално подбрани за здравословното му състояние процедури. Това е особено удобно за онези туристи, които се уморяват от традиционните екскурзии по суша. Те не са длъжни да носят раници и чанти, защото багажът им ги чака в каютата на кораба. Цяла нощ плаващият хотел пътува, а на сутринта акостира в поредното пристанище, където пасажерите му могат да се отдадат на разходки, да отидат на екзотичен плаж или да се снимат пред древни артефакти.

След разходката по сушата, умората се премахва със специални масажи с ароматни масла, вулканични камъни, шоколад и какви ли не още СПА процедури. Онези, които вече са били на подобни пътувания, се считат за стари морски вълци и се превръщат в ментори на новаците, които за първи път попадат на борда ра круизен кораб. Не е тайна, че точно на такива пътувания човек осъществява най-ценните запознанства, които после му са от голяма полза. Съвременният турист умее да се наслаждава на удобствата, които му се предлагат. Натрупал опит с посещения в различни хотели, той познава повечето СПА услуги и с удоволствие пробва нови неща.

Някои считат, че на борда на кораб ще хванат морска болест, което ще помрачи почивката им. Всъщност, повечето круизни лайнери са така проектирани, че вълнението почти не се усеща, освен ако не се завихри наистина сериозна буря. Дори и тогава тежките лайнери не се помръдват лесно. По начало круизите се насочват към по-спокойни води в най-подходящото време на годината – обикновено пролетта, лятото или ранната есен. Това позволява на пасажерите да не бъдат смущавани от лоши климатични условия.

Е, природата е капризна и никога не може да се предвиди кога ще се разбунтува. Лошото време има и своите предимства. Хората си намират занимания по интереси, запознават се помежду си и се забавляват. Някои именно тогава намират време да посетят някой от центровете за красота на борда, за нова прическа или просто за красив маникюр.

Ако все пак метеорологичната прогноза е смущаваща, то спокойно може да промените намеренията си и да се възползвате от българските SPA хотели в планините и курортите край Черноморието или в големите градове и басейни.