Кой е най-добрият G-Shock?

Ако обмисляте да закупите часовник G Shock, има много различни налични модели. Независимо дали сте гмуркач или обичате да носите часовник, има G-Shock за вас. От оригиналния GE-700 до най-новия GA-2100, ще можете да вземете информирано решение въз основа на вашите нужди и бюджет.

G-Shock GA-2100

GA-2100 е прераждането на оригиналния G-Shock. Той е разработен в чест на своя създател, Kikuo Ibe. Първоначално предлаган в три различни цвята, GA-2100 по-късно се предлага със стоманен капак. Предлага се и във версия изцяло от смола, известна като GM-S2100. Той също така е наречен "Mini CasiOak".

В допълнение към емблематичната си форма, серията GA-2100 има няколко забележителни характеристики, които я правят изключително гъвкав часовник. Тези характеристики включват лесно носене, ниска цена, слънчево зареждане и Bluetooth връзка. Новата му гама часовници, GA-B2100, се очаква да се появи на пазара в САЩ някъде през май, а в Обединеното кралство по-късно тази година. 

Casio е добре известен със своите визуални предложения и тази серия има голям избор, от който да избирате. Една от най-популярните характеристики е материалът на корпуса, който е направен от въглерод, стомана и смола. Този стил е толкова популярен, че Casio често го изчерпва, когато го има на склад. Той е наречен "CasiOak" във форумите за часовници.

G-Shock GA700

G-Shock GA700-1B е един от най-популярните ръчни часовници в света. Този часовник се отличава с висока водоустойчивост и издръжливост, а дизайнът му е лесен за носене с различни тоалети. Предлага се и в различни цветови варианти. 

Casio G-Shock GA700 има кварцов механизъм, който осигурява точно отчитане на времето. Освен това има петгодишен живот на батерията. GA700 може да се похвали и с бяла LED предна светлина и голям централен бутон. Това е добър часовник за фитнес залата и има широк набор от функции. Той може също така да показва часа в различни часови зони и да следи вашето целево време.

Casio GA700 се предлага в пет различни цветови опции. Подобен е на GA-100, но има по-голям аналогов циферблат и преден бутон за настройка на хронометъра. Подобно на GA-100, GA-700 също има предупреждение за целево време.

G-Shock DW-5600

G-Shock DW-5600 има различни функции, включително календар, таймер за обратно отброяване и 1/100s хронограф. Освен това е водоустойчив до 200 метра и има защита от удари в стената. Този часовник е популярен сред потребителите на EDC, защото е достъпен и предлага много функции.

GW-M5610 е прост модел от начално ниво. Предлага се с функции, които не изискват поддръжка. Открива се в традиционни черни и червени цветове, но има и специални цветни издания. Има и опция за "пълно автоматично EL подсветка", която се активира само при тъмни условия.

DW-5600 е най-продаваният модел в линията G-Shock, но има няколко различни подсерии. Съществува и серия "M", която е военен модел. Притежава бяла рамка, а цветовете му са приглушени и неутрални. Въпреки че тази серия се счита за часовник във военен стил, тя е насочена и към модно ориентираните потребители.