Какво да избягваме при бързите кредити

Бързите кредити са лесен начин да получите спешни пари. Но те насърчават нездравословни финансови навици. Вместо да създавате спешен фонд и да установявате бюджет, е по-лесно да използвате парични аванси за посрещане на спешни нужди. Паричните аванси също създават порочен цикъл на заемане. В настоящата статия ще ви дадем няколко важни предупреждения за неща, които да избягвате, когато вземате бърз кредит.

Не подписвайте договори без да сте ги прочели

Въпреки че този съвет може да ви изглежда очевиден, ще се изненадате колко много хора подписват всякакви документи без да ги прочетат. В резултат, ще сте задължени да спазвате условия, с които не сте запознати. Ето защо, когато решите да взимате бърз кредит, прочетете много внимателно договора, който ви се предоставя. Отделете си достатъчно време, прочетете го втори и трети път, ако се налага, и ако все още има нещо неясно, попитайте кредитния консултант за обяснение. Така ще си спестите различни проблеми и излишни задължения за в бъдеще.

Какво да избягваме при бързите кредити - договори

Не взимайте кредит за маловажни неща

Когато обмисляте взимането на бърз заем, трябва много внимателно да си дадете сметка до колко е спешно това, за което ви трябват парите. Наистина спешни разходи са такива за ремонт на жилище или автомобил, ако внезапно и неочаквано е настъпила някаква повреда, плащане на спешни медицински процедури, пътувания поради важна причина и други подобни. Различни предметни придобивки – кола, телефон, козметика, дрехи, техника, почивки и подобни поводи не са категоризирани като спешни разходи. С други думи, научете се да различавате наистина важните и спешни нужди, за да избегнете бъдещи проблеми.

Какво да избягваме при бързите кредити - маловажни разходи

Изплащане на един кредит с друг

Това е една от най-порочните практики, с които може да се сблъскате. Множество хора по целия свят, вземат бърз кредит, за да изплатят предишни дължими суми. Това ви вкарва в един омагьосан кръг. Взимате заплата, плащате вноска, на края на месеца отново сте без пари, вземате кредит и всичко се повтаря от начало. За да излезете от този кръг, е необходимо да проявите воля и да изкарате известно време с по-малко средства. В противен случай, ще живеете дълго време по този начин.

Какво да избягваме при бързите кредити - изплащане

Вземане на кредит от непроучена институция

В много случаи, фирми, които тепърва започват дейността си, независимо в коя сфера, може да „подкопаят“ пазара, предлагайки привидно по-добри условия от вече наложените фирми. Имайте предвид, че често те имат скрити условия, които да ви изиграят лоша шега по-късно. Когато взимате бърз кредит, проучете добре финансовата институция и нейната репутация. Запознайте се с историята на фирмата, задайте всичките си въпроси на консултантите им, и прочетете отзиви от клиенти.

Фератум

Една от най-предпочитаните фирми за кредити в България е Фератум, които има дългогодишен опит и вече са спечелили доверието на потребителите.