Каква сушилня да купите и да не съжалявате за избора си?

Ако все още не разбирате напълно дали имате нужда от сушилна машина тогава, след като прочетете тази статия, ще можете да направите вашият правилен избор според нуждите на семейството си!

На какво трябва да обърнете внимание при избора на сушилни за дрехи:

1. Обемът на барабана

Факт е, че за висококачествено сушене на 1 кг. пране изисква около 16 литра свободен капацитет в барабана. Следователно, с голям барабан, прането ще изсъхне по-бързо и, разбира се повече пране може да се зареди в по-голямия барабан за сушене. Между другото, можете да зареждате различни количества пране в различни режими. Тази информация се намира в ръководството за употреба на сушилнята ви.

2. Видове сушилни за дрехи

За по-лесно разбиране, ще разделим сушилните на кондензационни машини и с термопомпа.

Кондензиране

Конвенционалниге кондензационни евтини сушилни загряват въздуха с помощта на нагревателни елементи. Както знаем, нагревателният елемент консумира много електроенергия, така че консумацията на устройството за 1 час работа може да бъде около 2,5 киловата +/-.

Съответно, ако това устройство работи заедно с пералня и те се захранват от един или съседни контакти, тогава общата консумация на енергия може да бъде около 4,5-5 киловата. Не всяко окабеляване може да издържи такова натоварване. Проводникът може да се нагрее и да създаде проблем на домашната електрическа мрежа в даден момент. И, разбира се, с такова сушене ще имате доста висока консумация на енергия. Преди да закупите своят нов уред или сушилня с транспортен дефект, трябва да сте наясно с вашата електрическа мрежа и сечението на кабелите до захранващия контакт.

Сушилни с термопомпа

Тези сушилни с термопомпа с транспортни дефекти работят на различен принцип. В тях има инсталиран и работи подобна термопомпа, подобна на работа може да се каже като хладилник или климатик. Сушилнята има компресор, кондензатор (зона с високо налягане) и изпарител (зона с ниско налягане на хладилния агент). Така че въздухът от барабана първо влиза в охлаждащия радиатор или изпарителя. Поради факта, че е много студено, влагата попада там.

След това въздухът преминава през радиатора на кондензатора. Когато въздухът в сушилнята удари този отоплителен кондензатор, той се нагрява. Освен това, нагрятият въздух кондензира влагата върху себе си, отново влиза в радиатора на изпарителя, където влагата попада, след това преминава през кондензатора, загрява се и така процеса се повтаря. Сушилните с термопомпа са в пъти по-икономични като разход на енергия, в сравнение с конвенционалните модели.

Ако сте младо семейство и чакате бебе, то трябва да знаете нещо важно. Ще имате голям обем пране, което трябва да бъде изсушено бързо, за да може малкия човек да се чувства удобно и комфортно. За да не се увеличават драстично вашите сметки за ток, ви препоръчвам именно такъв модел сушилня с термопомпа пък и то била с транспортен дефект. Може да разгледате всякакви модели нов и сушилни с дефект от транспортиране на този линк https://www.relaxbg.org/c/sushilni/

Някои модели сушилни с транспортни дефекти не могат да бъдат инсталирани близо до други устройства, необходимо е известно разстояние за охлаждане. Имайте предвид това при избора на устройство. Не бива да ги държите монтирани близо до хладилник.

Сушилните имат различни двигатели, които въртят барабана: индукционен, инверторен и конвенционален. Индукцията или инверторът са най-добри, защото нямат четки и не изискват поддръжка.

Ако бюджета ви е ограничен и не може да си позволите нови уреди, а се страхувате да купувате втора употреба сушилня, то има много по-добър вариант. Проверете в Интернет за реномирани сайтове и магазини, които продават бяла техника и по-конкретно сушилни с транспортни дефекти на добра цена и с придружаваща ги гаранция и следгаранционен сервиз.