Как да популяризирате Вашия фирмен уеб сайт

Имате уеб сайт или електронен магазин и искате да го популяризирате? Ето няколко безценни и актуални съвета, които ще Ви помогнат за тази цел:

Едно от може би най-важните за потребителите и за Гугъл неща е да добавяте редовно някакво ново съдържание. По този начин не само ще задържате посетителите на Вашата страница, но и ще увеличите нейната посещаемост. Ако съдържанието е едно и също дълго време, рискувате да загубите значителен брой посетители. Правете само стойностни обновления по съдържанието, за да има наистина ефект.

Добре е да публикувате колкото може повече статии на Вашата страница. Така ще могат да линкват и други сайтове към нея  и съответно ще повишите резултатите от търсачките, но само при условие, че статиите са качествени.

Друго важно условие е да добавите сайта си по уеб директориите и социалните мрежи. Затова можете да публикувате няколко качествени статии в директория за статии, от където ще привлечете още трафик, както и да качите статия в известен сайт.

Намерете сходни с Вашия сайт по тематика други сайтове и публикувайте полезни коментари. Това също ще Ви даде голяма възможност да привлечете нови посетители, които да се превърнат в постоянни.

Препоръчително е да отговаряте на всички коментари по Вашите публикации. Освен това бихте могли да посетите сайта на някой потребител, който е коментирал и също да напишете добър коментар. Добре е да има комуникация между Вас и читателите, ако искате да направите добро впечатление. Все пак те отделят от времето си и имат интерес към Вашия сайт.

Не публикувайте всичко, което смятате, че е интересно, ако не е свързано с Вашия интерес.

Направете Интернет реклама на Вашия сайт. Може да поставите няколко реклами, които да привличат, но гледайте да бъдат по-естетични.

Не задължавайте потребителите да се регистрират за Вашия сайт. Това е много досадно и сигурно го знаете от опит. Оставете ги сами да преценят, без да им се натрапвате.

Няма точна формула за успешен сайт с добра онлайн репутация. Всичко се дължи на търпение и постоянство.