Как да модернизираме стара баня

Ако имате остаряла баня, можете да я модернизирате, без да правите цялостен ремонт. Няколко прости промени ще направят банята ви свежа и модерна. Добавете бордюр от мъниста, да боядисате стените и да добавите растения в помещението. Плочките с винилова композиция са друг популярен вариант за обновяване на остарялата баня.

Дъска от мъниста

За традиционен вид монтирайте перлички. Този вид обработка на стените придава на стаята винтидж усещане и може да се съчетае с винтидж произведения на изкуството. Висящи лампи, огледало в старинен стил и месингови тела също могат да придадат винтидж стил. Можете да използвате комбинация от модерни и традиционни елементи за дизайн на банята, за да създадете модерна и елегантна баня. Гранитогресът не е от по-малко значение, така че обърнете внимание и на него. Ако сте от София, дори моце да разгледате някои предложения на тема гранитогрес софия. Макар че повечето плочи от мъниста са бели, можете да използвате и смел цвят, за да разчупите монохромната визия. Това ще придаде характер на банята ви, като същевременно ще се слее с фона. Освен това можете да използвате и шарени плочки и златни акценти, за да завършите визията.

Боядисване

Боядисването на старата баня може да бъде чудесен начин тя да се почувства свежа и обновена. Новата цветова схема ще придаде характер на помещението, без да се налага да премахвате съществуващите приспособления. Ако не разполагате със средства за инсталиране на нови тела, помислете за боядисване на старите. Това също е евтин начин да придадете нов облик на старата баня. Най-лесният начин да обновите банята си е като боядисате стените. В зависимост от големината на банята може да ви е необходим само една кофа боя, за да придадете на помещението свеж вид. Обикновено можете да намерите цвят на боята, който да съответства на останалия интериор в дома ви. Например светлосин нюанс ще придаде на помещението успокояващо излъчване, докато блед прасковен цвят ще го направи романтично и шикозно. Не забравяйте да боядисате стените със сатенено покритие за лесно почистване и устойчивост на влага.

Растения

Можете лесно да добавите растения в пространството. Закупите растения, които не изискват особена поддръжка и лесно се поддържат живи за дълго време. Тези растения могат да се отглеждат в малки контейнери, а също така са идеални за бани, които се нуждаят от малко осветление или акценти. Можете също така да окачите растения по стените. По този начин те получават възможно най-добрата светлина, а също така създават интересна фокусна точка в помещението. Висящите растения са и чудесен начин да добавите малко зеленина, без да жертвате твърде много пространство.

Винилови плочки с композиция

Един от начините за модернизиране на старата баня е чрез поставяне на винилови плочки. Този издръжлив материал за подова настилка е евтина алтернатива на керамичните плочки. Можете да нарежете плочките на четириинчови квадрати с помощта на резачка за винилови плочки. След това можете да поставите плочките в равномерна схема. Виниловите плочки са изработени от PVC - вид подсилена пластмаса. Тя е устойчива на петна, надраскване и вода. За разлика от керамичните плочки, виниловите плочки не се нуждаят от линии на фугиране или релеф. Те имат 10-годишна гаранция и могат лесно да бъдат заменени, ако се повредят.

Помпи за сапун, шампоан и балсам за многократна употреба

Помпите за сапун, шампоан и балсам за многократна употреба са чудесен начин да модернизирате старата баня. Те са лесни за използване и не изискват голяма сила за работа. Дизайнът им също така ги прави лесни за почистване. Всичко, което трябва да направите, е да издърпате бутона, за да освободите основата, и да я измиете в гореща вода. След това можете да напълните помпата, като издърпате капака назад под ъгъл. Процесът ще стане по-лесен с практиката. Тези помпи са с минималистичен дизайн, но въпреки това изглеждат чудесно във всяка баня. Предлагат се в различни цветове. Те са лесен начин да обновите остарялата баня. Тези помпи могат да се използват за разпръскване на течен сапун или пенообразен сапун. Освен това те са по-ефективни по отношение на пространството и не са толкова разхвърляни в сравнение с други варианти.