Какво да изберем за подарък за новородено бебе

Когато чуем за първи път, че ще купуваме подарък за бебе се ентусиазираме неимоверно. След като първоначалното вълнение премине обаче осъзнаваме, че не знаем какво точно да подарим на новороденото.

А най-лесно и практично би било да се посъветваме с родителите на бебока, от какво има истинска нужда той в тази крехка възраст.

Започваме да търсим всякакви идеи за оригинални подаръци за бебе. Възможностите са многобройни стига да имаме желание да потърсим. Ако сме от най-близките роднини на малчугана, разбира се, търсим нещо практично и по-рационално, което ще му влезне в употреба за по-дълго време. Например детско легло или мобилна кошара, проходилка, столче за кола, столче за хранене и други полезни принадлежности и аксесоари. Разбира се никой няма да откаже най-големия и сладък мечок, който можем да намерим в магазините.

Детските стоки или бебешките играчки, обаче не са единствената ни опция да изпъкнем с впечатляваща изненада за малкия човек.

Уникални подаръци за бебе могат не само да се купят. Те могат и да се изработят. Един наистина личен и персонализиран подарък би се получил, ако е направен специално от човека, който го подарява – дървена фигурка например, албум за бъдещи снимки и пожелания, красива кутия за лични вещи като пъпчето, първата отрязана косичка, подаръци от погачата и т.н. Интересен подарък за бебето е детската дрешка. Той е практичен, защото новородените бързо растат и дрешките им умаляват за броени месеци.

Сред най-оригиналните подаръци за бебета са сребърните. Сребърна гривничка с инкрустирани инициали, която мъникът ще може да носи дори и след време е наистина чудесна идея.

Истината е, че бебенцата ще се зарадват на всичко, което им подарите. Разбира се, колкото по-шарено е нещото, толкова по-добре.

С наближаването на първата годинка новородените започват да се измъчват от растенето на първите зъбки. Ето защо можете да помислите за спокойствието на тях и техните родители, подарявайки им гризалка. Все по-често гризалките изпълняват и функциите на дрънкалки, т.е тези детските играчки стават все по-мултифункционални. Дори и на по-късен етап, когато детето поотрасне, играчките са най-желаните подаръци.

Те често се оказват най-добри приятели на родителите, които им помагат да успокоят, нахранят и приспят бебето.

Подаръците за новородено бебе могат да изненадат с разнообразността си. Много родители биха оценили, ако подарите нещо, което да пази спомените им за бебетата. Например, така популярните бебешки албуми или кутия за отпечатък на краче или ръчичка. 

Някои магазини предлагат опция да бродират името на детето върху плюшена играчка, хавлия или кърпата за първо причастие. Това също е добра възможност да подарите оригинален подарък за бебе.