Букет в кутия – да или не?

Букетът в кутия е уникален начин да изпратите цветя до специален получател. Тази подредба се предлага в кутия, която може да бъде персонализирана и доставена навсякъде по света. Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато поръчвате: цената, опциите за доставка и персонализирането.

Значение на цветя в букет

Значението на цветята в един букет е повече от просто красива аранжировка. Това е начин да изразите чувствата си. Символиката зад цветята съществува от векове и е призната в много култури. Цветята символизират любов, възхищение и важност.

Цветовете на цветята в един букет също могат да бъдат значими. Цветът на розата представлява любов и чистота, докато жълтата роза може да представлява приятелство. Жълтата роза обаче може да е и знак за ревност. По същия начин букет от сини хризантеми може да символизира любов и приятелство.

кутия с цветя

Символиката на цветята не е точна наука и значението на всяко цвете в букет варира от култура до култура. Във Викторианската епоха хората са използвали цветни аранжировки, за да изпращат кодирани съобщения. Те държали букетите на нивото на сърцето или под ъгъл, сочещ надолу

Какво е букет в кутия?

Букет в кутия е отлична опция за любителите на цветя, които искат да зарадват своите близки с нестандартна цветна аранжировка. Вместо цветята да са аранжирани в букет и опаковани с фолио и панделки, те са подредени в специална кутия. Предимствата се, че такава аранжировка се носи по-лесно, а и е по-малко склонна да се повреди по време на доставка. Букетът в кутия може да съдържа всякакви цветя, както такива от един вид, така и пъстра комбинация от няколко различни вида.

Какво е букет в кутия?

Цена

Като всеки човек, който подготвя подарък, сигурно сте отделили определен бюджет. Тук е мястото да ви успокоим, че букет в кутия не струва повече от всеки друг букет. В различните кутии, освен цветя, могат да бъдат добавени лакомства и различни други неща, което може да повлия на цените. Например, в Jardin – един популярен магазин за цветя Бургас – може да откриете кутии с цветя на цени от 35 лв. до 500 лв.

Букет в кутия - цена

Опции за доставка

Има редица опции за доставка на кутии с цветя до дома или офиса на получателя. Много компании, включително и бутик Жардин предлагат опцията вие да заплатите предварително букета, а вашият близък да получи страхотната изненада. Магазинът предлага и опция да отбележите желана дата и час за доставка. Куриерите, с които работят, са внимателни и гарантират вашите любими хора да получат кутията в перфектен вид!