Acer Liquid S1 е вече все по-достъпен

През 2013-та година компанията Acer официално представи новото си устройство базирано на Android и с голям 5,7-инчов HD дисплей – Acer Liquid S1. Производителят го позиционира, като нов и добър спътник в пътя на бизнеса и удоволствието.

Обща оценка

Цена: 6/10
Функционалност: 6/10
Мобилност: 7/10
Дизайн: 6/10

Обща оценка на докинг станция за таблети: 6,25/10

Ревю на Acer Liquid S1

Коментар: Acer Liquid S1 е наистина интересен, тъй като това устройство е първия хибрид между смартфон и таблет. Технологичната джаджа на Acer, която ще бъде предлагана в два варианта – с поддръжка на две СИМ карти и без, ще работи с операционна система Android 4.2 Jelly Bean. Тя ще е оборудвана с 1.5 GHz четириядрен процесор и с вградена батерия, която както от компанията ни уверяват, ще издържа през целия ден.

Собствениците на Acer Liquid S1 ще имат пълен достъп до документите на устройството при работа с компютър чрез фирмената облачна услуга – Acer Cloud Docs. В допълнение към това, устройството поддържа функцията на безжичен пренос на изображения и печат.

Сред многото други характеристики на Liquid S1, компанията Acer предлага редица патентовани функции:
• Потребителски интерфейс Acer Float;
• Acer Auto Profile, който включва няколко опции и настройки за често посещавани сайтове;
• Voice Unlock – отваряне на програми или на менюта с гласови команди;
• Live sharing – двупосочни групови снимки за споделяне и бележки.

Производителите планират начало на продажбите на Acer Liquid S1 да започне още през третото тримесечие на тази година, като по начало те ще се появят на пазарите във Франция, Белгия, Холандия, Украйна, Русия, Великобритания и Германия и след това Испания и Италия с начална цена от 350 евро.

Ревюто на смартфона Acer Liquid S1, както и на други продукти на Acer може да намерите в раздела Ревюта.