A to JazZ Festival

Само предо броени дни приключи любимият ми фестивал и още съм екзалтиран от чудесното събитие, яката музика и добрата организация. На 07 юли 2019 г. беше финалната вечер на популярния софийски джаз фестивал, който вече няколко години ни радва - A to JazZ Festival. Уникално и много вдъхновяващо събитие под откритото небе на София, което се радвам, че успявам да посетя вече няколко години подред. Създаден е през 2011 г. като традиционно отбелязва началото на лятото и от тогава всяка година радва младите хора в София, представяйки най-новото от световната джаз сцена.

Първоначално фестивалът се провеждаше в Докторската градинка, която винаги е била приятно място, като с този фест си заслужи още една точка в моят списък на душевни изживявания. Убийствен звук, уникални музиканти и приятни хора, дошли да се насладят на тази комбинация. Едно място, на което няма да срещнете хейтъри, дошли да чоплят семки, да викат, да се лигавят, да покажат новите си цици и т.н. „Жаза“ не е музика за всеки, и това е най-якото. Усещането, че все едно не се намираш в България. Ирония, ама е истина. Според организаторите през 2019 година тридневния фестивал е посетен от над 35 000 души, което за опразнената от летовници София е наистина много.

Ако не бъркам след 2013 година фестивалът се премести в парка зад Националния музей "Земята и хората" или както я наричат в Южен Парк - кучешката градинка.

Стига толкова приказки, който е бил, знае за какво иде реч.

Ето ви малко снимки: